Galerie KUNST B&V is weer open op afspraak, graag bellen 050-8804648 of 06-29209134 bellen  
               
                        


Zoek op de site:


'Mijn werk heeft een lyrisch karakter. Kleuren zijn voor mij verbonden met klank, vandaar de term lyrisch. Grote kleurvlakken bepalen het beeld. Van invloed op mijn werk is de Tibetaanse boeddhistische filosofie'.

Werkwijze
Aquarel is een techniek die, net als tekenen mijn voorkeur heeft. Vanaf 1980 werk ik met eitempera. Deze verf maakt grotere formaten mogelijk. Ik maak de eitempera zelf. De verf breng ik aan op houten panelen. Deze panelen zijn met linnen bespannen. Eitempera heeft veel kleurkracht, wat voor de expressie van het schilderij heel bepalend is. De suggestieve werking van kleurvlekken kan meehelpen de vorm te vinden. Een samenvallen van suggestie en oefening (in modeltekenen bijv.). Als dagelijkse oefening wordt modeltekenen en diertekenen o.a. in Dierentuin Emmen en omgeving Yde gebruikt. Deze oefening zie ik als vitamines in het werkproces. Ik doe het puur voor mijn plezier.

Er zijn twee richtingen in mijn werk te onderscheiden. Voorstudies van modeltekenen, dierstudies in aquareltechniek en de uitwerking op (grote) panelen in eitempera. Daarnaast de abstracte werken waarbij uiterlijk en innerlijk beeld samenvallen. Vaak vormen hierbij meerdere panelen één schilderij. Deze samengestelde schilderijen  zie ik als mijn kern werk.

Ik maak mijn werk in kleine en grote formaten. Ik kan ook een klein werk in groot formaat leveren.

 
 
 
De werken van Diek Boerman vindt u in het menu bij Schilderijen, Tekeningen, Grafiek, Objecten.